duminică, 29 martie 2009

Erata

Cum ar fi viata cu o erata? O lista unde sa putem indrepta greselile facute. Ar fi simplu, nu? O farfurie sparta, trecuta in erata ar fi intreaga apoi. Un drum prost ales, trecut in erata ne va duce unde trebuie, o relatie care nu a mers, ar fi o adevarat poveste de dragoste, o persoana iubita, pierduta, ar fi mereu langa tine. Ratarea din ultimul minut, in erata ar fi transformata in golul care ar aduce victoria. 

"Port un doliu din naştere - doliul acestei lumi." (E. Cioran - Amurgul gandurilor)

Chiar imi pare rau de lumea de acum, asa cum e ea. Nepasatoare, orbita de lacomie, cu gandul numai la partea materiala, distrugatoare. Roboti!!! Au uitat sa zambeasca, sa admire, sa iubeasca! SA SIMTA!!! 

Zambete de plastic, nume scrijelite pe copaci si locuri care ar trebuii doar admirate si lasat sa isi continue existenta, neatinse, pustoaice de liceu (si nunumai) care stau cu burtosi in treninguri (am o problema cu tipul asta de oameni, asa si?") doar pentru bani! Cel mai ieftin bilet la teatru e 10 lei. Muuuulllt! Nu mergem! Hai in discoteca. Acolo e intrarea 7 lei, da' ne distram ce pula mea! 

Nu e o instigare la cultura, sau un post ecologist, dar ar fi bine sa mai renuntam la chestiile materiale si sa mai vedem lumea si asa cum e ea. 

Cati dintre voi ati iesit intr-o zi de primavara cu o carte pe o banca in parc, sau pur si simplu sa stati sa va bata soarele in cap fara sa faceti nimic? Doar sa priviti in jur? Cati dintre voi ati stat sa vedeti un apus sau un rasarit din balconul apartamentului? Sau apusurile/rasariturile sunt frumoase doar la mare, dupa ce ai sart banii lu taticu sau ai aluia cu Q 7 -le de te-a adus pe plaja de la discoteca? Cati dintre voi ati privit-o diminetata in timp ce dormea, admirandu-i frumusetea, fara sa va ganditi "ba ce buna e, ce-am rupt patul azi noapte!" ? Cati dintre voi ati vazut adevarat frumusete a persoanei de langa voi, fara ca asta sa depinda de cat are in portofel? 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu