marți, 1 octombrie 2013

Octombrie


Ploua, ploua, ploua...vreme de...inceput de toamna, nu de betie. Si ploaia asta care cade intruna de cateva zile buna, de ce nu spala tot? Pacate, mizeria din sufletu oamenilor, ura dintre ei? Spala doar strazile si curata asfaltul, strangand pe gurile de canalizare, torente de gunoaie.
Dar gunoaiele adevarate de ce nu le ia? Gunoaie de gen: Voiculescu, Iliescu, Radulescu si altii care se termina in "escu"si nu numai?
De ce nu le ridica torentii: X5-urile, parvenitilor care stau la semafoare la caldura, in timp ce mame cersetoare isi tarasc plozii prin ploaie, sa cerseasca un ban?
Pantofii lor nu stiu sa calce in namol sau singurul namol pe care il suporta e cel de la Techirghiol si ala cumparat de la alti oameni sarmani care il colecteaza si il vand apoi in sticle de pastic pentru o paine?
Ploaia asta care nu se mai opreste, de ce nu ridica un al 2 lea potop sa innece odata ce nu ar trebui sa traiasca? Sa se salveze 2 cate 2 , cine merita sa ramana in viata si restul...sa ramana intre valuri, sa tipe, sa se zbata in agonie, vazand cum toti cei la fel ca ei, mor in jurul lor.
Sau hai mai bine sa le dam iluzia ca se pot salva de la innec si sa construim un vas pentru ei. Un Titanic modern, in care sa se stranga toti si apoi, dupa ce s-au vazut toti salvat si respira usurati, razand de cei ce nu au mai avut loc langa ei...ii strtivim de un iceberg. Cu toate barcile de salvare sparte si fara veste de salvare, sa-i vedem atunci cum ii mai pot ajuta banii si tot ce au furat de la sarmani.
Ploua, ploua, ploua....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu