luni, 12 august 2013

Va scuz ca ma deranjati


O sa intru direct in subiect si nu o sa o lungesc foarte mult cu introducerea, asta ca sa nu deranjez inutil ochiul in timp ce cititi (asta daca citeste cineva chestia asta). 
Intro seara, nu mai stiu care, orice seara in care stau la bere cu baietii, din vorba in vorba am ajuns la subiectul "filmari amatoriale". 
Nu ma enerveaza nimic mai mult decat filmarile amatoriale. Daca e sa filmeze vreunu un urs alb care croseteaza si o sa-l filmeze cu un telefon mobil, sigur o sa-i tremure mana, o sa rada in fundal si o sa faca comentarii tampite. Daca cineva filmeaza un OZN, niciodata, dar niciodata nu o sa prinda o imagine clara, netremurata. Si au si scuze: ca le-a fost frica, ca au avut emotii, ca au camera proasta la telefoane, etc...
Ba da'cand e vorba sa se filmeze intre ei cand si-o trag...pai tata, telefonul ala cu camera vga, brusc filmeaza full HD, mana nu mai tremura de loc si nici nu comenteaza pe fundal. O sa ziceti, pai da, dar nu le mai e frica atunci cand filmeaza asta. Pai cred si eu ca nu, ca daca ii prinzi pe unii ca si-o trag, nu o sa scoti timid telefonul din buzunar si bagat dupa un gard sa stai sa te gandesti: ba sa stau mai retras sa nu ma vada aia de sta aplecata, ca daca ma vede poate ma suge". Pe filmuletele porno amatoriale, nu o sa auzi comentarii stupide, nu o sa zica niciodata ala care filmeaza: äsa, da-i, pune-o invers acum, acum apleac-o....si nici nu o sa rada din spatele camerei.
Dar nu...cand filmam extraterestrii, incendii, accidente, trebuie sa comentem, sa miscam camera aia ca un bolnav de parkinson.
Bai si ma mai deranjaza cand ii vad pe astia care au trecut podul la Calafat, au pus piciorul in alta tara si cand se intorc...ba, nu mai stiu romana. "Am fost la....como se dice aici la voi....piata si am luat...ma che catzo...ceapa ...e alora..."Pai sa mori tu, ai trecut un pod si gata ti-au ster aia din cap un intreg vocabular??!?!
Eram asta seara intrun supermarket sa-mi iau mancare (bere si chipsuri) si jur ca din 7 oameni care s-au intersectat cu mine, 3 au zis: mi scusi. Si asta in Romania, Craiova mai exact, Craiovita Noua mai precis. Ba mai mult, una cu plodul dupa ea striga dupa ala mic si il certa numai in italiana, in timp ce ala mic, ii raspundea linistit in romana: vreau asta si asta si ...
Io inteleg ca vechii greci, credeau ca isi transmit cunostintele de la un individ la altul, prin intermediul sexului anal, dar nu credeam ca daca iti sparg aia curu si gura prin alte tari, cand te intorci vorbesti numai liba de acolo. Credeam ca e doar un mit, dar pana la urma cred ca e adevar pur, altfel nu-mi explic fenomenul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu