vineri, 2 noiembrie 2012

Oltenia vrea Craiova inapoi

Am fost aseara la meci, Pandurii Tg. Jiu- dinamo. In dorinta de a mai calca pe un stadion, loc in care nu mai calcasem de cel putin 2 ani, am batut 120 km, ca sa vad un meci oarecum clasic din punctul de vedere al rivalitatii. Si aici ma refer la rivalitatea dintre olteni si dinamovisti, nu dintre Pandurii si dinamo.
De mic am crescut cu ura asta in mine, fata de echipa aia de politai din bucuresti. De mic stiam ca dinamo e o echipa de hoti, care au castigat mereu numai prin furt si inselaciune. De mic am fost crescut anti-buCUResti si mai ales anti-dinamo.
Hal de peluze la meci antibuCUResti...RUSINE!!!

In schimb, ceea ce am vazut aseara, m-a lasat mut. La un asemenea meci, pe o miza destul de mare si impotriva unei eterne dusmanii, municipalul din Tg. Jiu a reusit sa adune abia 3000-4000 de oameni cu indulgenta, oameni care si mai surprinzator huiduiau orice actiune, fie a echipei lor, fie a dinamovistilor.
Toti cei 300 de fani dinamo careerau in peluza lor, au reusit sa acopere intreg stadionul, ba chiar sa nu li se raspunda cu nimic la scandarile lor. La primul gol dinamo, chiar s-au bucurat si oameni care erau langa noi si apoi au inceput sa injure echipa locala. Stadionul nu a recationat in niciun fel, nici macar la clasica scandare a galeriei dinamo: "la olteni, muie la olteni!" 300 de oameni injurau oltenii si toata Oltenia si restul de 3000 mancau seminte.
Pe Oblemenco....pai nu mai iesau din stadion decat cu salvarile sau incadrati de jandarmi. Pe Oblemenco era sa-mi aiu bataie, doar pentru ca am purtat din gresala un ceas rosu, la un meci care nici macar nu era cu dinamo. Pe Oblemenco erai alb-albastru si atat.
Aici, oameni cu fulare dinamo la vedere se bucurau linistiti si huiduiau alaturi de localnici echipa locala.
Craiova sarbatorea fiecare victorie impotriva eternului rival. Craiova vibra cu o luna inainte de meci si se pregatea pentru lupta, de la pustii de clasa a 6 a pana la batraneii care stateau la taifas in English Park. Craiova iesea pe strazi dupa ce bateam dinamo si plangea si injura daca lua bataie, zicand mereu ca" ii batem la anu'". Craiova era anti-buCUResti si Craiova a fost si va fi echipa Olteniei.
Pacat de vremurile apuse, pacat de orasul asta minunat sa nu aibe o echipa. Pacat ca ne-au distrus religia!

Pentru eterna lupta, anti-buCUResti, Oltenia urla si striga: VREM CRAIOVA INAPOI!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu