duminică, 21 august 2011

Valuri

Plaja goala, pustie, la ora aceea din noapte. Valurile se sparg de tarm si spumega de furie. Marea e nelinistita, plaja vuieste sub greutatea ei si noaptea parca e din ce in ce mai neagra.
Doua umbre se plimba aproape de valuri si isi insemneaza drumul cu picioarele desculte, prin nisip. Par fericiti, se tin de mana si rad de fiecare data cand un val le spala picioarele. Deasupra lor, stelele le lumineaza drumul, ca un far pentru marinarii rataciti.
Si nu conteaza ca e frig in noaptea aia sau ca vantul bate prea tare si nu e nimeni pe plaja. Ei se au unul pe celalat si restul devine o masa neuniforma de umbre, culori si lumini, de care fac abstractie. Sunt doar ei si marea.
Ea, zambind, il trage de mana zicandu-i: "Vino sa ne plimbam pe valuri!". Apoi se arunca in primul val si inoata razand. El, el o priveste si o striga sa se intoarca pe mal. Si marea e din ce in ce mai neagra si noaptea din ce in ce mai lichida. Stele curg,se topesc in mare, se amesteca in valuri intr-un amalgam de umbre si lumini si apoi dispar in negura unui abis ce se deschid in mijlocul apei. Ea, se agita si il striga, in timp ce e inghitita de intuneric, acoperita de pereti de apa.
El se arunca in valuri, se lupta, sparge zid de apa, dupa zid de apa, trage tare, tipa, o striga. Ea se agata de creasta fiecarui val si il striga in continuare. Apa e din ce in ce mai neagra si acopera tot; inghite pescarusii, scoicile, plaja....pe Ea.
Zgomot infernal de fier pe fier si foc de iad stins de ape din ghetari si apoi, si apoi....liniste....
El zace intins pe tarm, in nisipul murdar ce-i zgarie fata si ii face mainile sa sangereze. Cu capul pe nisip, priveste marea si tipa. A pierdut-o, marea i-a luat-o! Tarandu-si corpul printre resturile de scoici sparte si pescarusi morti, se arunca in ultimul val al vietii lui. Macar asa, va fi cu Ea in apele reci.
Un pas pe un val, inca unul pe o stanca si apoi....liniste....



Soarele bate in geamuri, incalzind camera inca de dimineata. In patul lui, el se trezeste brusc. Priveste cesul, apoi camera in care se afla si schiteaza un contur de zambet.
Pune mana pe telefon, formeaza si...:
"- Hey, ce faci? Esti bine? Te-am visat azi-noapte...."


Bhromor Koio Gia


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu