duminică, 2 octombrie 2011

Despre snobisme si alte lucruri


Printre preferintele romanilor in materie de electrocasnice si gadgeturi, au inceput sa se gaseasca, din ce in ce mai des si obiecte foarte, foarte utile la casa omului, nu doar obiecte luate doar pentru ca vecinul are si eu trebuie sa imi iau unu mai mare, obiecte fara de care nu se poate traii intro societate moderna. Un top, nu chiar in ordinea asta, ar arata asa:

Fierbatorul electric de oua – preferat in deosebi de familiile din cosoveni, cu extindere spre judetul Olt, acest obiect nu poate sa lipseasca din bucataria niciunui consummator de oua. Daca meniul tau zilnic e bazat (doar) pe oua fierte, atunci cu siguranta ca trebuie sa ai o asemenea minunatie. O sa poti sa-ti fierbi ouale la orice ora, fara sa ai nevoie de ajutorul nevestei tale grase si in plus vecinii tai te vor considera un jmecher cu fierbator…de oua.

Aparatul de facut iaurt – se potriveste perfect cu fierbatorul de oua, intrucat se stie ca daca ai ouale fierte le poti racorii cu iaurt. Si daca iaurtul este proaspat facut, efectul e mult mai rapid. Clasa de oameni care detin asa ceva se restrange in general la snobii care odata au crescut prin balegarul grajdurilor si care vor sa-si aminteasca cu nostalgie gustul de odinioara al iaurtului facut in casa. Mirosul de grajd au reusit sa-l pastreze pana in zilele noastre, insa gustul iaurtului de casa, abia acum il regasesc.

Aparatul pentru popcorn – gadgetul iubitorilor de film dar si aparatul preferat al rozatoarelor. Si de cele mai multe ori, e aparatul rozatoarelor iubitoare de film. Categoria de cumparatori, a stat toata viata sub pamant, prin galerii si in momentul in care au avut o revelatie, au iesit la lumina in cautarea aparatului de facut popcorn. Si de atunci, viata lor s-a schimbat complet. In timp ce se relaxeaza la un film, aparatul face toata treaba pentru ei. O reacie de simbioza s-a infiripat din prima clipa in care omul – rozatoare si masina au intrat in contact direct.

Aparatul pentru vidat (diverse) - orice familie care se pregateste sa calatoreasca in spatiu, are nevoie de hrana pastrata in vid. Astfel vor beneficia de toate elementele nutritive ale alimentelor, totodata bucurandu-se de gustul adevarat al preparatelor pastrate in vid. Clasa de consumatori: oamenii astronaut sau doar aia care au vid in cap si vor sa aibe si in camara.


Orice aparat din colectia “mini” – pentru ca se stie: esentele tari stau in sticlute mici. Si in aceasta categorie avem: mini uscator de par, mini placa, mini fierbator, mini aparat de fiert oua, mini aparat de iaurt, mini orice. Mini e bun, e dragalas, poti sa-l iei cu tine oriunde, inclusive la baie. In felul acesta iti poti prepara un mini iaurt, in timp ce iti mini usuci parul si apoi il indrepti cu mini placa, ca mai tarziu sa mini bei un mini ceai facut in minifierbatorul electric.

Cu astfel de gadgeturi, cu siguranta ca vei avea o bucatarie super echipata demna de familia jetsons, o bucatarie care cu siguranta ca o sa-ti faca vecinii sa te invidieze si sa te urasca si mai mult, balind dupa ouale tale fierte la aparat, amestecate cu iaurt proaspat si apoi puse la pastrare in pungi vidate, facute chiar cu mana ta, in propria ta casa - un fel de laba in bucatarie.
Si tehnologia de genul asta nu se opreste doar in bucatarie. Gasim exemple de genul si in alta parte a casei. Daca ati ajuns atat de lenesi incat sa nu va mai puteti spala pe dinti cu o periuta normala si aveti nevoie de una electrica, eu zic, ca ar trebuii sa va scoateti dintii de tot. In felul asta nu mai aveti ce spala; oricum gura va pute de la cate cacaturi vorbiti, fie ca folositi o periuta electrica sau una normala.
Deci, tehnologia nu va ajuta sa scapati de aroma de cacat pe care o degajati cand dati din gura, gustul de iaurt proaspat il regasiti, dar mirosul de grajd inca persista in voi si ouale voastre, oricum se fierb si singure la cata frustrare e in voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu