sâmbătă, 2 iulie 2011

Natie de milogi

Suntem o natie de milogi!!!! De hoti si milogi mai exact. Daca ar mai exista gintile ca si organizare administrativa, romanii ar face partea din gintea milogilor! Vrem sa fim bogati, da' toti vrem sa fim bogati asa dintrodata. Fara munca, fara efort, doar prin jmecherii si ce e mai grav, vrem sa fim bogati din milogeala.
Nu conteaza ca tu esti singura persoana care citeste "Adevarul de seara", atata timp cat ziarul e gratis, poti sa iei un top intreg, cine stie cand o sa ai nevoie de un ziar sa iti legi muraturile toamna si o sa fii nevoit sa dai bani pe el atunci. deci uite ai facut o economie: nu mai dai bani pe capace de borcane si nici pe ziare. Esti deja mai bogat!
Ai auzit de o promotie la magazinul din celalalt capat al orasului, unde se vinde piper la pret de 5+1? Pai fugi! O sa economisesti 20 de bani pe un plic; e ceva, iar esti mai bogat.
Se fac degustari prin hipermarketuri? Esti primul care intra in magazin si totodata ultimul care pleaca. Pai daca e poti sa mananci moca niste bucatele de salam, de ce sa nu o faci cum trebuie? Te-ai scos cu mancarea pe azi si inplus ai mancat chiar salam, gratis!
Natie de milogi si ipocriti!
Toti isi cumpara masina, fie logan in rate, fie vreun bmw din 75 inmatriculat la bulgari, ca mai tarziu sa le tina in parcare, ca bani de benzina din pla! Le au, le tin sub fereastra garsonierei in care stau, se lauda cu ele prietenilor, gen : "am dat doar 1000 pe ea, l-am facut pe un fraier" sau "platim putin la rata, aproape 150 euro pe luna" (timp de 50 de ani), dar nu le scot din parcare. N-au bani si de benzina si de rate pentru plasma pe care au luat-o saptamana trecuta din carfur, metro, real sau alt magazin in voga.
"Ne descurcam si noi cum putem. Mai vindem un telefon, mai cumparam o masina, mai mancam prin magazine pe la degustari".
Si cum vreti voi sa ne priveasca altii si sa nu ne mai faca tigani si cersetori, cand noi nu am invatat inca sa fim oameni si sa avem demnitate? Cand inca facem cozi la diverse? Cand inca ne batem pe cacaturi ieftine si nefolositoare, dar care dau bine daca le avem?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu