luni, 4 februarie 2013

Boss de boss

...si nu m-am apucat sa fac manele. Desi, la ce intelect au cei care conduc diverse institutii...s-ar potrivi ca un mulaj dentar, o melodie facuta ca imn pentru ei.
Acum, ce inseamna sa fi sef? Teoretic, un sef este o persoana care se impune, care are un simt organizatoric foarte dezvoltat si nu in ultimul rand, un bun orator. Un sef trebuie sa stie sa vorbeasca ce trebuie, cum trebuie si cand trebuie. Un sef trebuie sa fie mai destept decat cei pe care ii conduce. Teoretic...
Practic...seful modern sta intr-un birou modern, dotat cu biblioteca plina de cartile din colectia Adevarul, ca sa vada lumea ca el citeste, dar le tine in tiple, nedeafacute ca sa vada lumea ca ar citi dar nu are timp. Seful modern are pe birou o poza cu nevasta si copii, ca sa vada cei care ii trec pragul biroului ca este un familist convins, desi la birou stie toata lumea ca o mai baga pe secretara sub birou.
Si tot pe peretele biroului sau, gasim o icoana, pentru a demonstra tuturor credinta sa in divinitate. Chiar daca ultima data cand a fost intr-o biserica, a fost la botezul copilului sau.
Seful modern isi supravegheaza video toti angajatii si ii ajuta cu sfaturi din domeniul IT, daca se intampla ceva cu camerele de supraveghere :"scoate-o din priza si bag-o iar peste 1 min". Si sfatul asta se aplica in toate cazurile, calculator defect, imprimanta, orice dispozitiv... Seful modern scrie mailuri de pe orice dispozitiv si la final are mereu mesajul "Trimis de pe telefonul meu...". Oricum, din tot corpul mailului, propozitia asta, e singura scrisa corect. A, da sefii moderni nu stiu sa scrie corect, probabil au lipsit la orele de limba romana.
Partea proasta e ca nu stiu nici sa vorbeasca, desi prin natura lor de lideri ar trebui sa fie cei mai buni oratori.
Concluzia e clara: ca sa fi sef in zilele noastre trebuie sa fi un familist convins, un bun crestin, sa ai o biblioteca bogata si sa nu ai nicio treaba cu scrisul sau vorbitul corect. De fapt nu trebuie sa stii sa vorbesto de loc, poti sa tipi si sa faci ca maimuta ca poate, poate te ia cineva in seama.
Traim intr-o societate plina de paradoxuri, o societate in care dualitatea e peste tot. Daca esti destept, de fapt esti prost. Prostii ajung sa conduca cete de adormiti si de fricosi, care in mod normal stiu mult mai multe despre orice fata de ce stiu liderii lor. O societate in care orice analfabet poate sa dea lectii de scriere, o societate in care orbii picteaza si surdomutii fac muzica, in timp ce multimea de roboti le admira caligrafia, contempla tablourile lor si le canta melodiile. Traim intr-o lume condusa de prosti, ce vor sa se transforme usor in zei.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu