duminică, 22 mai 2011

Zilele Motrului si Manastirea 7 Ursi

Sambata seara, dupa ploaie, plictiseala si aer prea curat afara, ca sa stai in casa. Rasfoind paginile netului, descopar un festival de importanta culturala major, chiar in (mai mult sau mai putin) apropierea Craiovei: Zilele orasuli Motru.
Si daca acum 2 saptamani, am participat la un alt eveniment cultural asemanator - Zilele Orasului Filiasi - hai sa mergem si in Motru.
Cel putin oraselul asta e un fel de Hollywood, localnicele fiind adevarate actrite, ne-am gandit ca o sa fie si mai frumos decat in Filiasi.
Si cum orasul e mai mic decat un cartier al Craiovitei, toata lumea era prezenta in parculetul orasului, unde pe scena, inca mai canta cineva (desi ora era 11:30). Ca la orice balci, corturile cu mici si bere, standurile cu mingi si cutii de conserve, tiribombe, chiar si clasicele lanturi, care raman si acum atractia majora, galagie, aglomeratie si alte chestii specifice sarbatorilor locale.
Oameni buni motrenii astia, veseli, olteni de Gorj! Bem un mic, mancam o bere si hai spre casa.
Asfalt uscat, o luna ciopartita si rosie, o bataie la roti si ne-aducem aminte ca azi ar trebuii sa fie sfarsitul lumii. Si semnele nu sunt prea bune. Luna aia plina de sange mai dispare in ceata, roata aia bate tot mai tare si cel mai grav: AM TERMINAT BEREAAAA!!!
Trecem prin padurea colorata din Strehaia si aproape de intrarea in Dolj, gasim drumul spre taramul mistic al Manastirii 7 Ursi.
Ce idee buna: daca tot e sfarsitul ,macar sa fim intr-un loc in care omul devine una cu divinitatea, cine stie poate asa scapam. Inaintam prin noaptea grea, drumul se pierde prin balarii, calugarii n-au bere la schit, sau nu vor sa imparta ( macar in ultima zi sa se faca si ei praf) , GPS-ul ne arata ca navigam pe ape si tot reconfiguraza traseul. Ion, nu e acasa, in nicio casa, in niciun sat de prin zona si se pare ca nimeni n-a auzit de el.
Dam intr-un final de urme clare de drum, auzim din ce in ce mai clar luminile si in fata noastra se ininde podul peste Jiu. Am ajuns acasa!
Noapte buna, lume! Mi-a placut sa te cunosc! Berea e cea mai buna chestie pe care ai inventat-o si o sa-mi lipseasca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu