duminică, 6 noiembrie 2011

Timp

Timpul inseaman bani doar pentru cei care vand ceasuri si-n jurul lor nu mai aud glasuri, doar tic-tac de secundare si fiecare ticait…doare. Ala e timp pierdut, timp pe care nu-l poti contoriza cu niciun ceas. Nicio fisiune atomica nu-ti va numara secundele petrecute singur, nicio piatra de quartz nu va vibra intrun ceas care arata mereu cifra 1.
Timpul nu se masoara in secunde, il masori in momentele petrecute langa cineva, in numarul de zambete, in imbratisari, in saruturi, in beri baute cu prietenii. Si paradoxal, atunci timpul devine invisibil: nu-l vezi cand trece, nu-i simti prezenta si ce e mai important, nu-i simti lipsa.
Calatoria in timp e posibila doar intro singura directie: inainte. Odata ce te lasi pierdut intre firele de nisip dintr-o clepsidra, oricat te-ai zbate sa scapi, nisipul te trage mai la fund sit e acopera din ce in ce mai mult. Esti prins ca pe drumul timpuli ca pe o strada cu sens unic, fara posibilitatea de a da inapoi, nici macar 50 de metrii cu spatele. Calatoria in timp e posibila si o facem in fiecare zi, doar in viitor.
Timpul pretios nu e cel care a trecut, nu e cel care urmeaza sa vina, e cel de acum. Nu poti sa joi timpul la bursa, sperand ca il vinzi acum scump si il cumperi ieftin in viitor. Daca vinzi prezentul, viitorul va fi si mai scump de cumparat si apoi prezentul de acum, va devein trecutul de atunci, facand timpul o afacere foarte proasta.
Valorifica timpul, investeste-l in lucruri care merita, pierde-l cu prietenii, uita de ceasuri cand esti langa persoana iubita!
Nu exista “n-am timp”! Exista  doar, “n-am timp de irosit pe chestii neinteresante”.


Timpul este suficient pentru oricine-l foloseste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu