marți, 29 noiembrie 2011

Craiova vrea sport!

Ieri, s-au disputat la Sala Sporturilor, partide de baschet, atat la fete cat si la baieti. Fetele au intalnit echipa din Arad, in timp ce echipa baietilor a avut de infruntat pe cei de la Asesoft Ploiesti. Amele echipe au pierdut, dar asta e mai putin important. Ce e mai important, e faptul ca lumea vine sa vada sport, lumea vine sa incurajeze echipele locale, indiferent ca joaca fotbal, handbal volei sau orice alt sport. Pai la un meci de baschet, care nu e un sport foarte popular la Craiova, in tribune au fost oameni de toate varstele: de la copii de 3-4 ani pana la oameni in varsta, 70-80 de ani, care au aplaudat si mai sa sara din tribune cand se puncta vreun cos.
Craiova are nevoie de sport, se spectacol. Steagul alb-albastru s-a intins peste toata peluza la un simplu meci de baschet si lumea inca mai canta "Oltenia, eterna terra-nova". Craiova traieste prin sport, respira prin strigate de peluze, Craiova are sange mai mult decat nobil: alb pur - albastru regal.
Craiova isi vrea fotbalul inapoi, vrea sa umple iar pana la refuz stadionul, sa aibe strazile blocate de oameni care vorbesc aceasi limba, au acelasi sange si aceasi credinta.
Craiova, vrea polivalenta aia terminata, sa poata sa vada si ea meciuri in sali in care incap mai mult de 200 de oameni. Indiferent de sport, daca echipa va purta alb-albastru, oamenii o vor incuraja.
Indiferent de cine, ce, cui a vandut, a imprumutat sau a furat, indiferent de cine e de vina pentru ca nu mai avem echipa in orasul asta minunat, readuceti Craiova, craiovenilor si nu numai lor.
Indiferent ca Mititelu, trebuie sa-i dea lu' Piturca bani, indiferent ca Dragomir sta cu frica de Mititelu, indiferent ca Sandu e tot presedinte FRF, reinviati Craiova, caci:


"Craiova nu este a mea şi nici a voastră, ci a urmaşilor voştri şi a urmaşilor urmaşilor voştri, în veacul vecilor!"



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu