miercuri, 18 mai 2011

Vid in creiere


Se pare ca societatea in care traim e sortita sa ajunga de la stadiul de prostie in care se afla, la un grad de idiotenie acuta. Media e ca un virus ce ataca neuronii si se imprastie cu viteza luminii.
Daca pana acum, televiziunea mai obliga prostimea sa citeasca, macar subtitrarile la filme, mintile luminate din capul statului, s-au gandit ca asta e prea mult pentru nivelul IQ-ului din romania si au decis ca toate filemele difuzate sa fie dublate.
In felul acesta, taranul incult de cosoveni, ajuns in orasul cu blocuri cu zece etaje, va putea sa stea cu balelel curgandu-i din gura in fata micului ecran, fara sa isi mai puna nici macar unicul neuron la treaba ca sa citeasca o subtitrare. Stand pe canapeaua lui de piele rosie si uitandu-se la a mai mare plasma pe care a putut sa o cumpere cu banii luati in urma vanzarii de cartofi, va medita linistit, doar la cum sa poata sa faca bilele de muci mai sferice, fara sa le aplatizeze de loc.
Televizorul tampeste, media spala creiere si astea duc la o dezintegrare a societatii in care traim.
Peste tot se pune accent pe valorile materiale, pe bani, pe cate de mare o are fiecare. Si ca sa citez un filosof in viata: "sunt multi pe pla lor, dar asta doar pentru ca stau pe burta".
Cunosc persoane care imi vorbesc despre cat de multi bani au facut ei, despre cum si-au laut masini, aur si alte chestii "culte", dar din pacate pentru ei (si pentru mine ca exista astfel de fiinte), abia stiu sa respire. Genul de persoane care, prostite de televizor stau pana dimineata sa vada pe cine mai aduce diaconescu in garsoniera lui, genul de persane care isi cumpara plasma / LCD / LED, doar pentru ca au vazut la vecinul lor de curte, un televizor mare. Nu conteaza ce fel de televizor cumpara, atata timp cat are 1,5 m diagonala si face parte din categoriile enumerate.
Pentru genul asta de oameni legea aia cu dublarea filmelor e perfecta.
In curand, romania va devenii primul exportator de creiere nefolosite, perfect conservate, mai netede decat sticla de Murano.
Fie asta, fie o sa fim o tara de astronauti! La cate capete goale sunt pe aici, sigur o sa incepem sa ne ridicam de la sol. Desi asta ar fi mai putin probabil; la cat de grea e prostia din capul unora, ii mentine pe pamant fara probleme. Paradoxal e ca nu ii ingroapa la doi metrii sub pamant. Poate ca nici pamantul nu inghite prosti, cine stie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu