joi, 19 iulie 2012

Piratii de pe Jiu...Pe ape si mai tulburi

Jurnal de bord
Marti, 17.06.2012,
ora 17:00 - port Bucovat, cele trei corabii Gratiela, Esperanza si Corabia fara Nume, ridica ancora si pornesc spre necunoscut. conditii meteo favorabile, vant slab, apa...si mai slaba.
La scurt timp dupa plecare apare si primul incident. Carmaiul Esperantzei, pierde o vasla. De acum inainte va conduce vasul doar cu o singura pagaie. Vant in continuare bun, apa in ontinuare...mica.
Curand Esperanza e supusa unei noi incercari grele, cand dintr-o data incepe saia apa la prova. Echipajul reuseste cu greu sa mentina puntea fara apa
ora 18:30 - primul popas major. Ne aflam deja la 4 km de locul de lecaresi viata pe ape e dura. Mancam ceva, reparam pentru moment corabia avariata si plecam din nou la drum.
ora 20:00, in fata se vede portul Podari. Ancoram sub pod si capitanul Gratielei porneste dupa provizii. De atat timp pe ape si in prin salbaticie, setea ne doboara. Mai avem o ora jumate de lumina si va trebuii sa ne grabim sa gasim loc de campare.
Cu provizii luate, barca reparata si curaj, plecam din portul Podari si navigam pe ape tulburi. Usor, usor ne apropiem de insula unde vom aseza tabara.
ora 21:00, soare in apus, barcile trag la mal. Instalam corturile, cautam lemne de foc si gata tabara. Foc mare, vinul curge in cani si noi...noi cantam, tipam...liberi pe o insula pustie.
Curand, se da stingerea. Maine e o noua zi si nu stim ce ne asteapta.

Miercuri, 18.06.2012

ora 8:30, tabara incepe sa prinda viata. Ne trezi incet, unul cate unul si iesim in soarele diminetii. Nicun incident peste noapte. Barcile sunt lalocul lor, focul pare sa se fi stins spre dimineata. Cafeaua pe plaja, o tentativa de pecuit si la ora 9:30 ridicam iar panzele. In dimineata asta,pare ca am avea apa. Navigam pe ape tulburi.
Proviziile de apa se imputieaza si va trebuii sa gasim urgent un izvor.
Ora  12:30, gasim un pescar binevoitor care ne ofera apa rece si astfel merem mai departe linistiti. Cu apa pe   care o avem acum, putem naviga linistiti toata ziua.
ora 133:00, popas pentru masa de pranz, la excvator. Mancam rapid si la drum din nou.
Ape mari, ape mici, curate sau tulburi, Jiul ne poarta printre pasari de balta, pesti mici sau mari, maluri inalte sau plaje curate. Ar merge o bere, dar proviziile de genul asta s-au terminat de noaptea trecuta.
ora 18:... pana acum niciun alt eveniment memorabil, in afara de cele cateva italniri cu bastinasti veniti la scaldat. Esperanza este supusa unei noi incercari, cand curentul o impinge in gharele unui monstru marin (o gramada de lemne) de unde iese intepata. Incidentul este rezolvat repede si pornim din nou departe.

Si iata ca se apropie din nou apusul si acum singura grija e sa gasim loc e ancorat, ca sa putem iesi spre civilizatie. Vaslim cu forta sa fugim de intuneric.
Ora 21:20, acostam pe un vechi brat al Jiului, acum doar o plaja uscata, ne stragem lucrurile si plecam spre civilizatei.
Lasam in spate apele tulburi, apusul ce se refelecta in Jiu si calcam pe scoici, pietre si nisip spre asfalt, ciment si agitatia urbana...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu