marți, 20 martie 2012

Critica constructiva

Sta foaia goala,stiloul nu-i da cerneala. Pasta nu scrie,nu stie , sa alunece pe foi, sta si asteapta zile noi. Zile cu pagini,cuvinte ce devin imagini,litere, silabe,cuvinte, toate capata forme si devin obiecte.
Devin reactii, emotii si vorba aia, vii cu vii, mortii cu mortii. Caci scriu despre trecut si ce a fost, dar privesc in viitor si rad de ce e anost. Rad de prosti,de fite, de femei usoare, de pipite.
Si ma enervez cand vad tigani, tarani sau alti prostovani cu impresii de mari intelectuali. Nu stiu sa vorbeasca, dar aminte sa scrie si sar sa-i comenteze pe aia de stiu meserie. Dar nu conteaza, n-ascult de ei, fac doar ce-mi spun creierii mei. Si sar din loc in loc ca iepurii, in timp ce tu inca mai stai pe loc si incerci sa-ti plantezi morcovii, cu partile dorsale, sau faci bile din secretiile nazale.
Si daca pasta ar merge, as scrie despre betii, nebunii, copilarii. Plimbari seara de seara, in fiecare colt sudic de tara. O bere la halba, doua la pet , trei la doza si nimeni dintre noi , n-a murit de supradoza. Cu asta ma ocup si asta fac, daca as face rep, asta ar fi piesa de dat din cap.
Si tot nu intelegi si tot critici? Pai in cazul asta nu faci parte din prietenii mei colerici. Tie iti plac chestiile cocalaresti, caci cocalar esti si uiti din cand in cand ce vorbesti, cui te spovedesti. Uiti ce ciripesti, ca o pasarica beata, ce si-a dat chilotii jos si mai vrea incaodata.
Asa ca nu ma face sa pun pixul pe foaie, ca o sa te trezesti gol, dansand in ploaie. Fara haine pe tine, sa o arzi ca Adam, sa-ti incordezi muschii de frig, ca VanDamme. Schimba-ti haina, schimba-ti freza, poate nu o sa fi nevoit sa folosesti proteza. Caci daca te mai vad cu tricou roz si pantaloni mulati, freza calcata cu fierul si tenisi foarte purtati, iti iei pentru inceput un pumn in cap, apoi te bat pana faci infarct.
Ce bine ca sta foaia goala, altfel ar putea sa doara, sa simta multi ce scuip in texte si-apoi sa spuna: "nu mai fac" sub diferite pretexte.
Ce bine ca e foaia goala, salvez copacii si previn incalzirea globala.
Asa ca bag degetele in taste si te lovesc, exact ca un pumn plasat la coaste.

Un comentariu: