luni, 19 martie 2012

Craiovita

E ora 11 seara, ma intorc spre casa. Casti in urechi, sapca pe cap si ma plimb pe drumul drept din cartier. Si parca vad Craiovita de cand eram mic, Craiovita aia de care vorbesc toti si de care se fereste toata lumea. Craiovita aia fara fantana arteziana, fara alee de plimbare prin mijlocul bulevardului.
Vad cartierul ala cu haite de caini la fiecare scara de bloc, cu grupuri de tineri stransi la fiecare colt de strada, cu tigani care stau langa masini cu muzica tare. E cartierul ala in care baietii stau seara stransi in fata blocului, urcati cu picioarele pe banci si mananca seminte, beau bere si paseaza sticla din mana in mana, fluiera dupa fete si se mai legitimeaza in fata vreunei patrule de politie. Asta e cartierul ala plin de case de amanet, frizerii si farmacii, case de pariuri si bodegi cu tuica la un leu.
E cartierul liber, cartierul unde nu iti face nimeni reclamatie ca ai muzica prea tare, ca bei bere in fata blocului, ca faci chef in mijlocul saptamanii. E cartierul de care fug cu totii dar pe care toata lumea il iubeste.
Aici vezi dualitatea in toate formele ei: tigan la volanul unui bmw, trece pe langa un cersetor roman, care merge pe jos, descult si cu o haita de caini dupa el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu