vineri, 7 octombrie 2011

Octombrie rosu


De cativa ani, mi se pune o boala ciudata pe bani si nu in sensul ca ma apuc sa imi cumpar chestii nefolositoare sau ca ii sparg pe nu stiu ce prostii.
Chestile pe care le fac cu banii, implica politie, bani dati catre diverse personaje si cateva chestii ilegale.
Sa o luam de la inceput…
Sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie, 2008 – Bucuresti.
A fost ziua in care am invatat cum sa sparg, sa pornesc cu surubelnita sis a fur o masina din parcarea cu plata a unui hotel central din Bucuresti.
Dupa o plimbare pe jos prin oras, ajuns aproape de hotel, mi-am dat seama ca am pierdut singura cheie pe care biata masina o avea. Si ainceput distractia. Drumuri pe la diversi lacatusi, telefoane date sa angajez altii, de ziceai ca’s gigi si vreau sa-mi fac steaua doar cu fiare. Unul ca nu se baga fara un politest de fata, altul imi cerea o gramada de bani si tot asa. Intrun final, disperat, il gasesc pe unul care imi cere scurt 700 lei in care e inclus drumul pana la hotel, cheia fizica, cheia cu cip si calibratul cipului.
Am ajuns in parcarea hotelului (cu plata) si inconjurati de bmw-uri, porche-uri si alte masini scumpe, ne-am apucat sa spargem matizul. Intai cu numarul la cheder, apoi cu o sarma in broasca, apoi cu sarma la cheder. Desfacem usile, oprim alarma, scoatem bordul si reusim sa calibram cipul sis a pornim masina cu surubelnita. Acum hai la atelier sa facem cheia fizica.
Am invatat in ziua aia sa conduc  prin bucuresti (luasem permisul de 2 saptamani), sa sparg o masina, sa o pornesc la fire si toate astea cu “doar” 700 lei, dati unui individ dubios.
 Octombrie 2009 – Craiova – intro seara la ora tarzie.
In seara aia am invatat ca fordul e o masina solida, care tine la accidente. Intersectia de la gara, eu venind de pe Carol 1 si asteptand sa fac stanga spre craiovita. De parteacealalta a intersectiei, un taxi. Verde eu, verde el – el mai multa prioritate decat mine. Masina lui dupa impact – usa fata taiata, stalp indoit, usa spate taiat.
Masina mea – far spart, bara fata un pic indoita. Lectie de fizica foarte scumpa, dar macar am invatat ca energia este direct proportionala cu masa corpului.
De 500 de lei, cat m-a costat lectia, mancam energie pura o luna cel putin.Il bateam pe Einstein la cata fizica puteam sa invat cu 500 de lei.
Anul 2010, nu m-a meditate la nimic sic and credeam ca am scapat de octombrie rosu apare anul 2011.
Ieri, octombrie, pe zi – Craiova.
Daca in primele doua cazuri, m-am meditate pe partea de real, mecanica – fizica, anul asta, am zis ca e momentul sa invat si ceva pe profil uman. Am invatat cateva notiuni de drept civil, ceva din comunicare .
Urc in autobus ca tot omul, fara billet, merg o statie, merg doua si la o statie de destinatie, autobuzul e tras pe dreapta, jadrami, controlori, politia comunitara, tot tacamul. Cobor din autobuz, ma urc la ei in autobuz, flancat de doi comunitari – am o fata de infractor de nu se poate. Date, process verbal, refuz sa semnez. Nota de plata: 300 de lei.
Am invatat de aici, ca intradevar, politistii umbla cate 2 (doi) pentru ca doar unul sties a scrie si celalalt sa citeasca (chiar nu e gluma), stiu acum cat costa sa mergi 3 statii fara bilet si ca nu am scapat de octombrie asta.

Pe de alta parte, in octombrie incep facultatile si e normal sa invat chestii noi. Daca vreti lacatusi in bucuresti stiu toate atelierele din zona obor, daca vreti sa stiti de unde sa va luati banii pe asigurari sau ce masina e mai rezistenta, cautati-ma. La fel si daca aveti dubii in legatura cu amenzile si contraventiile.
Traiasca octombrie rosu!
….si cat mai e din el…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu