joi, 7 iulie 2011

Cine ma....?

Sau cinema. Depinde. Pentru unii e "cinema", locul ala in care te duci sa vezi un film pe ecran mare, pentru altii e "cine ma...vazut ca am venit la film".
Nu inteleg. Am fost aseara la Transformers 3D, filmul anului, film complet. Efecte, actiune, comedie, romantism, drama, plm....tot ce vrei. Nu are cum sa nu-ti placa filmul asta, ricat de incult ai fi si oricat de greu ar fi pentru creierul tau sa proceseze ceea ce se intampla in el.
Insa e normal sa nu-ti placa, din moment ce nu te uiti la el si esti in sala doar ca sa te vada lumea ca ai o activitate mondena. Din moment ce esti mai preocupat(a) de cine e prin sala sau de cat de jmecher e telefonul tau, nu poti sa intelegi nici macar o faza dintr-un film.
Ma bucura insa faptul ca de data asta, numarul animalelor care frecventeaza salile de film, a fost mai mic. Nu-si mai permit toti maimutoii sa dea 10 lei pe un bilet. Oricum descarca filmul de pe torente acasa, chiar daca e varianta CAM. Oricum nu stiu ei ce e aia CAM, DvDRip, etc. Filmul sa fie acolo, sa nu cada de prosti ca nu l-au vazut.
Revenind la filmul de aseara, la intrarea in sala, oamenii mai cautau bilete si erau oameni care probabil chiar vroiau sa vada filmul. Dar nu, biletele lor au fost luate de idioti care au venit la film sa ii vada lumea, sa se poata lauda ca au calcat si ei intr-un cinematograf si ca nu stau acasa sa se uite la televizor. Un fel de "muie ma, ca io sunt in sala si ma cunoaste si ceva lume de pe aici si voi stati ca prostii pe afara". Pai sa nu le rupi capu' la iesire?
Nu te oblig sa-ti placa filmul, fiecare cu gusturile lui, dar daca tot intrii in sala si iei locul altuia, stai in plm doua ore atent acolo. Poate mai inveti si tu ceva. Baga-ti telefonul in cur si da-l pe vibratii, uita-te la ecranul ala mare si alb in liniste si nu mai cauta prin sala cu privirea sa vezi daca te mai cunoaste cineva.
Vrei sa stie lumea ca ai fost la film? Scrie pe feisbuc, da-le mesaje dupa film pe cosmote, du-te la OTV sa faca diaconescu o emisiune cu tine, dar la film, stai cuminte si uita-te la lumina.

"SENZATIONAL! PROSTI LA CINEMATOGRAF!!!" nuami la OTV!

Un comentariu:

  1. 1. Fiecare apreciaza un anumit gen de film. Unora le plac SF-urile, altora comediile sau filmele de actiune etc. Daca nu iti place filmul asta, nu inseamna ca esti " idiot" si nu ai prins firul actiunii, ci subliniaza doar faptul ca nu-i genul tau.

    2. Daca ai venit la CINEMA si nu te-a impresionat filmul, nu inseamna ca ai venit sa faci figuratie ( partea cu "activitatea mondena" chiar era o gluma ). Inseamna , pur si simplu, ca ai petrecut 157 minute urmarind un film, despre care ti-ai facut o impresie, la sfarsit.

    3. Referitor la partea cu " oamenii mai cautau bilete si erau oameni care probabil chiar vroiau sa vada filmul ", lucrurile nu stau chiar asa. Daca o persoana isi dorea atat de mult sa vada filmul asta, ar fi venit de la prima ora sa-si ia bilet si n-ar fi stat pana in ultimul moment.

    4. Daca iti scoti telefonul din geanta si vizualizezi un apel, sau un mesaj primit nu inseamna ca nu esti interesat de film. Poate vrei doar sa vezi daca e ceva urgent sau nu. Personal, nu cred ca daca ti-ar vibra telefonul in timpul filmului, nu l-ai scoate din buzunar. Aaaaa si inca ceva : nu cred ca ai auzit o sonerie in timpul filmului. Eu, cel putin, n-am auzit.

    Cristina B.

    RăspundețiȘtergere