duminică, 3 iulie 2011

Soferi

O categorie aparte, o alta organizare structurala a populatiei, o reprezinta categoria soferilor. Fie ca sunt soferi de taxi, fie ca opresc in fiecare zi autobuzele in statii, ei sunt o entitate aparte net superioara fata de ceilalti muritori de rand care se deplazeasa pe doua picioare.
Profilul e acelasi, fie ca vorbim de un taximetrist, fie de un sofer de RAT: 4 clase absolvite, zilnic transpirati si nemultumiti de drum, vreme, alti participanti la trafic, basescu, drum...; mereu pusi pe scandal, dar nereusind niciodata sa lege o fraza logica.
Si daca printre taximetristi mai gasesti pe cate unu care mai spune ceva interesant, pe RAT (chiar ca sobolan), nu gasesti decat analfabeti si retardati, pusi pe cearta. Sunt prima generatie din neamul lor care au calcat pe asfalt si isi conduc autobuzele de parca ar fi limuzinele personale. Cu bordul plin de icoane, presuri, mileuri si alte cacaturi, cu aceeasi muzica populara pusa la radio sau de pe o caseta (soferii de RAT sunt singurii care mai au casetofoane pe masini; sunt niste clasici). Nu stiu sa dea o informatie cand cineva o solicita, nu opresc niciodata daca te vad intre statii, nu au nciun fel de program dupa care sa plece din statii, dar in schimb nu accepta nicio critica referitoare la modul in care conduc. Doar sunt soferi, in timp ce tu esti un simplu pieton.
Stiti ceva, daca sunteti conducatori, ia conduceti-va mamele catre groapa....de gunoi! Ca la ce jeguri sunteti voi, cu siguranta ca si mamele voastre sunt niste jegoase si trebuiesc duse impreuna cu voi, unde le e locul. Asa faceti un bine pentru toata lumea: voi conduceti, ca oricum altceva nu stiti sa faceti si nici la asta nu excelati, si restul lumii e fericita ca mai scapa de tarani inculti care se plimba liberi pe strazi.
Ar trebuii sa treceti mai des pe la mecanic, desi pentru pana voastra de creier, nu cred ca va poate ajuta un mecanic. Poate sa va verifice nivelul de ulei din ficat, ca la cat de frustrati sunteti cu siguranta ca e ridicat (macar atat sa aveti si voi ridicat, ca ce ar trebuii sa fie ridicata, e doar la barbatii adevarati si aia sunt acasa la voi cu nevestele voastre). Si daca tot plecati pe la mecanic, dupa incercati sa ajungeti si pe la un croitor; maieul si prosopul pe gat purtate zilnic, nu sunt uniforma si nu va fac sa pareti mai de la oras. Din contra, va dezvaluie si mai bine radacinile prinse de glia stramosasca. Sau scuze, voi sunteti traditionalisti, de aia va purtati pamantul natal dupa voi, pe sub unghii. Un fel de vampiri moderni, care nu se pot despartii de pamantul de acasa.
Mai cititi si voi o carte, nu doar cancanu pe volan, mai faceti si altceva decat sa invartiti un covrig toata ziua. O sa vedeti ca ajuta sa mai iesiti din cercul volanului si sa priviti si altfel lumea, nu doar prin parbrizul unei masini. Eventual, terminati-va in plm scoala generala, invatati codul bunelor maniere si dupa iesiti in lume si deschideti gura!
Pana atunci, ciocu mic si joc de glezne ca intarziati in statii! Si nu de alta, dar daca aveti o dispecera, o sa fie cam nasol de voi. Daca....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu