miercuri, 7 iulie 2010

O altfel de poveste

Vocile din jurul lui se agita. Le aude prin intuneric dar nu intelege ce spun. Simte freamatul din jurul lui si din cand in cand lumina ii cade pe ochii inchisi. Nu stie ce s-a intamplat cu el, nu stie unde se afla acum. E inconjurat de intuneric si de vocile unor necunoscuti.

Ea ii zambeste si il strange de mana. O priveste si o trage langa el. Sunt fericiti amandoi si plutesc impreuna prin propriul lor rai, cladit pe fundatia iadului in care au stat inainte sa se cunoasca.
Ea il saruta si amandoi danseaza sub ploaia de stele. Si toate cad peste ei, stele, fulgi de zapada, raze de soare, stropi de ploaie.
Intunericul creste, tunetele din departare acopera acum intregul spatiu si umbre incep sa se invarta in jur. O prind, o trag dupa ele si o duc cu vantul. Ea...a plecat...

Trage o gura mare de aer si incearca sa se ridice. Stie ce s-a intamplat si unde se afla acum. Targa se misca din ce in ce mai repede pe coridoarele reci ale spitalului.
" - Repede, a intrat in soc!"
Neoanele trec deasupra capului sau cu o viteza amenintatoare. Simte cum cineva ii inteapa bratul si cum serul se scurge in venele sale.
" - Corpul se pare ca ii respinge tratamentul. De parca venele sale ar fi prea pline sa mai poata primi ceva din exterior. O sa-l pierdem!"
"Cata dreptate ai prietene" , gandeste el. "Venele mele sunt pline de Ea si Ea ma tine in viata"
" - Asa ceva nu se poate! si vocea unui medic se stinge in spatele lui. " Conform analizelor, omul asta nu are inima. Organul respectiv nu poate fi gasit in nicio parte a corpului."

Undeva, langa el, ea il priveste si ii mangaie tampla. Il saruta si apoi...si apoi, se indeparteaza. El intinde mana, aratand spre pieptul ei si sopteste : "Inima mea e acolo!"

Liniste. Medicul trage panza alba peste corpul fara viata si noteaza in fisa medicala ora decesului. Cauza mortii : nu i-au gasit inima!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu