luni, 1 aprilie 2013

Ziua pacalelilor

De parca am avea nevoie de o zi in care sa ne pacalim, sa ne tragem tepe sau sa ne mintim. Cand asta o sarbatorim in fiecare zi.
In fiecare zi incercam sa ne inselam unii pe altii, de la vanzatoarea care nu vrea sa iti dea restul fix, pana la bisnitarii mari care vand orice si se fac prieteni cu tine pana le cumperi marfa.
Ne mintim intre noi, inca din scoala cand copilul vine acasa si spune ca azi nu a mai dat lucrarea aia, dar de fapt minte, pentru ca adat-o si a luat un mare 2. Ne mintim cand ne gasim diverse scuze sa nu ajungem la o intalnire si invocam cele mai poraste motive ca sa nu ne mai vedem unii cu altii. Ne spunem ca ne iubim in fata, dar in capul nostru femei goale joaca volei pe plaje insorite. Ne uram numai lucruri bune reciproc, fara sa traducem de fapt ceea ce vrem.
De la copilul nou nascut, care plange doar ca sa-l ia mama in brate, pana la adolescenti care fumeaza pe ascuns, ca sa nu ii vada parintii, de la preoti care transmit cuvantul domnului, dar se comporta ca ultimii pacatosi si pana la politicieni care promit o viata buna pentru sarmani, in timp ce ei se lafaie in lux...lumea toata minte, pacaleste si in insala! Zilnic!
Am putea sa facem 1 aprilie, zi nationala si tzeapa simbol national!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu