duminică, 17 aprilie 2011

Perceptie

"Nu intelegi decat ceea ce vezi, si nu vezi decat ceea ce exista deja in mintea ta."

In cate cazuri nu s-a aplicat citatul asta? Din cazua incapacitatii de a vedea in profunzime, de a privii dintr-o alta perspectiva, lucrurile, de e avea o alta perceptie a mediului inconjurator?
Ochiul vede ceea ce ii decodifica, creierul, nu invers. Si daca, mesajul nu poate fi decodificat in asa fel incat sa poata fi inteles decat dintr-un singur sens, se pierd informatii si date despre natura obiectelor.
In cate cazuri de certuri in viata de cuplu, neintelegerile au venit din cauza interpretarii gresite a mesajului? In cate cazuri, , barbatul orbit de geleozie si avand incapacitatea de a privii si din alt unghi problema, a vazut doar ceea ce creierul i-a comandat sa vada? Sau daca in creierul femeii se formeaza imaginea barbatului comitand un adulter, de cate ori imaginea asta nu a fost asociata gresit cu orice alta femeie aparuta in viata barbatului de langa ea? Chiar daca e vorba de o veche prietene, o colega de serviciu sau chiar o ruda indepartata...
Lucrurile obisnuite, care se intamplau oricum, sunt percepute ca fiind coincidente si de multe ori sunt asociate cu superstitiile. Creierul spune ca nu e bine cand o pisica neagra iti taie calea, dar privind lucrurile dintr-un alt unghi, vezi de fapt, un animal, care traverseaza strada. Nicio vrajitoare dupa el, niciun spiridus malefic, nimic. Doar un animal, care s-a intamplat sa-si intersecteze drumul cu traseul tau.
"Aseara am visat chestia x...." si a doua zi constati ca se intampla ceva legat de ceea ce ai visat. Si e normal sa se intample, pentru ca ceva in mintea ta, vrea ca asta sa se intample. Nu exsita nicio activitate paranormala, dar daca te gandesti mult timp la un lucru, constient sau inconstient, lucrul ala, in cele din urma, o sa-l vezi, pentru ca mintea ta iti comanda sa-l vezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu