marți, 8 martie 2011

Ganduri

Ora 22. Termin serviciul si ma urc in microbuzul ala jegos si fara caldura, care ma duce din afara orasului, acasa. Sunt eu si cateva femei, toate casatorite, toate cu copii acasa. Ma asez pe ultimul loc, ca deobicei, imi pun castile pe urechi si astept sa plecam. Parca as fi Eminem in 8 Mile. Imi mai trebuie un carnetel, un pix si sa incep sa scriu rime. Afara cade, probabil, ultima zapada din iarna asta.
Si privindu-i imi dau seama, ca dupa 23 de ierni, asta e prima dintre ele in care nu am atins zapada. Si cand aveam cateva luni, fac pariu ca m-au pus ai mei sa stau in zapada. Trist, nu?
N-am atins zapada, eu am stat sa discut cu tori autistii si oligofrenii de pe pamantul asta, despre cat de bun e un aparat de facut iaurt sau daca pomii fructiferi au garantie. Am pierdut timpul incercand sa traduc din limbajul pseudo articulat, al unor persoane cu evident retadrd mintal, intr-o limba de circulatie universala, sa inteleg ce e in capul persoanelor cu probleme mintale. M-am pierdut in nebunia nebunilor si am lasat sa-mi scape momente si clipe frumoase.
Ieri, a fost ziua tatalui meu si desi dimineata, inainte de a pleca la serviciu, am vorbit cu el, nu i-am spus " la multi ani". Mi-am dat seama ca e ziua lui, in momentul in care am trecut data pe o hartie.
Cum sa uiti ma ca e ziua unei persoane asa importante? Ziua celui care m-a inavatat sa agat fete pe strada, celui care m-a dus prima data la un meci pe stadion, la un film la cinema, intr-un muzeu, intr-o biblioteca? Celui care m-a luat la plimbare prin tara si mi-a deschis pofta de excursii si escapade? Celui care mi-a dat sa beau prima bere, in plm?!?!
Si eu, in momentul in care el face o jumatate de secol, nu-i zic nimic?! Pentru ca mintea mea e preocupata cu toate cacaturile si cu toate intrebarile puse de toti autistii?
Pai sa nu pui mana pe bata si sa le crapi capul? Mortii vostri de retardati!!!
In fine, "La multi ani, tata!" Promit sa mergem sa agatam niste gagici, ne imbatam bine, batem si pe cineva si dupa vedem noi, urcam in vreun tren si fugim de acasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu