marți, 8 februarie 2011

Inainte de internet

Mai tineti minte cum era? Cand nu era calculator si ne jucam pe jocurile alea pe televizor? Terminator 2. Il am si acum. Ieseam dimineata afara din casa si intram doar ca sa mancam la pranz si dupa tocmai seara. Nu jucam counter, pur si simplu ne scoteam ochii cu tubermane. Le faceam tot felul de chestii vecinilor.
Odata, dupa ce ne-am certat cu un vecin de la parter, seara, i-am taiat sarmele de rufe si dupa i-am murdarit toata usa de la intrare cu zmoala. Si toate astea pentru ca nu ne lasa sa jucam fotbal dupa amiaza.
Ne mai placea sa strigam tot felul de cantecele cand se intamplau anumite chestii. Vedeam un avion zburand, incepeam toti: "Avion, cu motor, ia-ma si pe mine in zbor!" Vedeam un elicopter zburand, la fel, acelasi cantec: "avion, cu motor...".
"Ba, e elicopter, nu avion!"
"Ce daca, tot zboara...Avion, cu motor..."
Tot timpul cand jucam pitulusu, cand se facea seara si ma saturam de jucat, nu ziceam niciodata ca plec. Pur si simplu, ma ascundeam in casa. Si dupa ii priveam de pe fereastra pe restul cum ma cauta. Era amuzant,era distractiv.
Cand plecam cu ai mei prin magazine, se intampla sa mai aud replici: "nu avem bani acum. Sa nu incepi sa vrei aia si aia si aia, sa ne faci de ras pe acolo!" si eu eram: "da mami!"
Copii de acum, de la 3 ani incep sa tipe: "vreau pe bakugan, mi-ai promis ca imi iei bakugan, vreau acum sa mi-l iei, asa ai zis ca mi-l iei, de ce nu mi-l iei? Ai un copil si nu poti sa ai grija de el, nici sa nu ma mai suni, nu mai vreau sa vorbesc cu tine!!!"
WTF?!?! La 7 ani, ai telefon mobil si ii zici lu mata sa nu te mai sune?! Si binenteles, ca masa ii cumpara jucaria, in loc sa-i traga un pumn in cap sa-l calmeze. Daca nu o mai suna fisu dupa?
Copii de azi, sunt diferiti de noi, cum probabil ca si noi am fost fata de parintii nostrii, dar parca totusi.
Noi am fost probabil, ultima generatie care s-a jucat afara, care nu tipa in fata unor vitrine ca vrea nush ce robot din desene si care se multumea cu o simpla minge pe care sa o bata toata ziua prin geamurile vecinilor.

2 comentarii:

  1. Te aprob!! De 10 ori!
    Stii, cand vad copii razgaiati care tipa la parintii lor ca nu le cumpara nu stiu ce, imi vine sa ma duc la ei sa-i plesnesc. Jur! Iar la faza cu telefoanele...eu chiar nu inteleg de ce trebuie sa aiba ultima generatie de telefon un copil de 7-8 ani. Ma depaseste, serios... O_o

    Ah! Ce dor imi e sa ma urc in copaci si sa ma joc pitita pana noaptea tarziu...

    RăspundețiȘtergere