marți, 7 mai 2013

Cronica de Paste 5

300 de km strabatuti cu aproape orice se poate circula, de la masina, tren si pana la autostop si microbuz de navetisti. 3 zile (si 3 nopti) de mancare si bautura, de gratare si de plimbari.

Ziua I  - primii 120 km
Energizant luat din peco, ca nu e timp de cafea si hai la drum. Cap compas: Pestisani, Borosteni, Gorj. Viteza de croaziera si relax admirand peisajul. Drum bun, fara incidente. Odata ajunsi pe taramurile gorjene, ne imbata aerul curat de munte si linistea locurilor. Un sprit rece, o baie de soare, o plimbare la rau / lac si iar rutina spritului pana seara.

Seara, slujba de inviere tinuta de popa Gandalf cu instructiuni de folosire cu tot, cu indemnari de concerte gen: "Toata lumea!!!.
Plimbare prin cimitir si apoi hai din nou acasa ca mai avem vin, mai gasim si bere. 3:30, pat somn.

Ziua a II a - urmatorii 130 km
Dimineata inceputa la 12 cu mic dejun prelungit si spalat cu sprit in loc de cafea. Si apoi plimbare de exploratori in cautarea pesterii Cioara, pestera ce se ascunde in fiecare an de noi.
 Peisaje superbe, linise sparta de Bistricioara cea frumos curgatoare. Nu gasim nimic nici anul asta si ne intoarcem cu gandul la un nou gratar.
 Iedut, pui si traditionalii mici. Mancam, mai bagam un sprit si dupa imbarcarea spre Targu Jiu.
Gara mica , pustie, ne asteapta. O voce plictisita anunta trenul si spre surprinderea mea, mai existau oameni care calatoreau.
Casti in urechi, ma asez linistit pe scaun, orice scaun ca am tot vagonul al meu. "Ba, pregatiti-va ca sunt pe drum. Luati ce vreti sa beti si sa mancati si va astept la mine dupa 11:30" .
Ajung acasa, cam liniste in bloc si na, ma gandesc ca trebuie sa faca cineva putina galagie. Asa ca muzica tare ca sa primesc oaspetii si hai sa mai bem o bere ca nu am mai baut de mult.
Mai un ou rosu, mai o bere, mai un jocde futsball sau o cursa de masini si gata si ziua a 2 a.

Ziua a III a - ultimii 50 km
Dimineata, capu mare, strang ce e de strans prin casa, refac rucsacul si plec iar. Un energizant pe drum sa-mi revin si hai la autostop. O masina, doua ...10, nu opreste nimeni.
 Intrun final un microbuz. ajung pe taramurile Negoiestiului si din nou gratar, sprit, bere. Si liniste...multa liniste.
O plimbare scurta prin sat, un joc cu noul caine de paza, un sprit si hai inapoi la asfalt si blocuri de beton.



Anul asta a fost fara gratarul clasic de Negoiesti. Anul asta a fost un paste mai aprope de familie, facut mai traditional. Anul asta m-am relaxat de sarbatori ca un pensionar in devenire, ce sunt!

sâmbătă, 4 mai 2013

Turneu Clasic

...mai clasic decat muzica lui Mozart si la fel de traditional ca taiatul mielului de Craciun sau a porcului de Paste. Sau era invers?! Cine mai stie...

Ideea e ca...mi-am scos televizorul din priza si l-am aruncat pe geam, calculatorul urmeaza sa-i dau dauna totala dupa postul asta si imi mai las la indemana telefonul, poate o sa raspund la vreun mesaj cu lumina si caldura din cand in cand.
In rest...aer curat, bere rece, gratarel si plimbare...turneu clasic de Paste de 3 zile...
Sa aveti un Paste minunat, ouale tari si iarba cat mai verde!

Revin cu Cronica.