duminică, 29 aprilie 2012

Arbore Genealogic

Am gasit un sit super, myheritage.ro , in care iti poti face un arbore genealogic. E usor de folosit, bagi datele pe care le detii, poti incarca fotografii si apoi poti sa printezi arborele sub diferite forme. Oricum vroiam de mult sa-mi caut stramosii si sa ii pun intr-o ordine bine stabilita. 


Partea proasta e ca arborele e mai mare, decat ceea ce se vede, insa atat incape pe ecran. Deci cine stie ca face parte din familia asta, chiar daca e var de sora de unchi de gradul 10, anuntati. 
Cine stie, poate ne facem dinastie!

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Plaja...de Jiu

Ca tot vine 1 mai, trebuia sa deschidem si noi sezonul de plaja pe Jiu. Am gasit Jiul, unde il lasesem vara trecuta, cu mici modificari pe la ecluzele de la baraj. Plaja, curata si neatinsa inca de picior de om, ne-a primit ca de fiecare data si ne-a lasat sa o aprindem.
Bere rece, un fum de narghilea, un foc facut cu tot ce am gasit si doar zgomotul apei ce iesea din baraj.
bine te-am regasit draga Jiule!

joi, 26 aprilie 2012

Nu mai faceti promotii...

...prin diverse baruri, magazine sau oricare alta locatie, in care sa folositi gagici bune! E ilegal! Scopul promotiilor e sa va vindeti produsele si sa le promovati. Nu sa-mi trimiteti la masa o bunaciune in fusta scurta care imi vinde bere Red's si eu ca prostul sa o cumpar, doar pentru ca e aia buna ( nu berea, tipa).
Seara trecuta, in Play. Se apropie de masa mea o tipa bomba: inalta, brunte, fusta scurta, decolteu adanc. Eu, savuram prima inghititura din Silva mea, pe care abia o luasem. Si incepe tipa: "Buna, avem o promotie la Heineken.... " atat am auzit. In rest am vazut doar o pereche de picioare lungi si un decoleu adanc, ce imi vorbeau despre o promotie la o bere, cred. Si am zis, logic si normal, da, vreau un heineken. Evident ca nu am castigat nimic si tipa a plecat la alta masa.
Acum norocul a facut ca tipa sa faca promotie la bere, dar ce se intampla daca facea promotii la bile anale sau creme lubrifiante pentru diverse activitati?!
Daca venea la mine sau la oricare dintre voi si va prezenta noua promotie la rujuri? Majoritatea ar fi zis, mai mult ca sigur da, fara sa stie ce cumpara sau ce primesc. Tzatze, craci care vand ceva...luam, luam ca de-aia suntem animale pline de testosteron.

Oricum ideea e ca si cu promotii si fara, in Play a fost super atmosfera. Evergreen Orchestra au facut show mare. Si video mai jos:

marți, 24 aprilie 2012

440

..."Am volumul la minim, ca volumul la minim..."..suna ceasul. deschid ochii si privesc spre tavan. o noua zi care incepe inainte ca cea din urma sa se fi terminat macar. calc descult pe gresia rece din baie, imi spal fata, privesc oglinda si injur printre dinti. ma imbrac rapid si ies din casa.
pe strazi, doar eu, 3 caini vagabonzi si un paznic de la piata. nici macar vanzatorii de ziare nu au iesit la ora asta pe strada; covrigariile sunt inca inchise. nici soldatii in armata nu sunt treziti la 5 dimineata sa faca inviorarea. ajung in statie si urc in microbuzul ala care duce oamenii la munca, exact ca atunci cand imi povestea bunicul meu ca facea naveta sa ajunga in uzina la 7 noiembrie sau IUG sau mai stiu eu pe unde a lucrat.
ma inghesuii cu alti oameni semiadormiti in microbuzul ala imputit, ma asej pe ultimul loc din spate si incerc sa mai prind cateva minute de somn pana ajung.
cineva se aseaza langa mine, ma inghesuie, se misca in continuu aproape tot drumul si face ca parfumul ieftin pe care il poarta peste hainele transpirate, sa se imprastie in tot microbuzul. deschid ochii. in jurul meu, numai femei casatorite trecute de 45 de ani, barbati cu unu-doi copii acasa si rate la logan sau apartamente si....eu....
ma frec la ochi si...nimic...nu e vis, ceasul meu arata 5:10 AM si atunci imi vine in minte un singur gand: Ce Plm Caut Eu Aici?!?!

miercuri, 18 aprilie 2012

Cronica de Paste 4

Doar 10 mesaje luminate si calduroase anul asta, unele dintre ele de la persoane cu care am conversat maxim o data in viata mea. Cred ca s-a cam plictisit lumea sa  mai fie calduroasa si luminoasa.
Epic si pastele asta, ca de altfel toate editiile trecute. M-am simtit ca in turneu. O zi intr-o parte, cateva ore in alta parte, drumuri lungi, drumuri scurte, somn putin, mancare buna peste tot, bautura si mai multa, in fiecare locatie vizitata.
Sambata seara, ne-am facut "slujba de inviere" la Argetoaia City. Ne-am impartasit bine, cu bere si gratar (asta e o versiune mai moderna la clasica paine cu vin).
La 2 AM, am revenit in Craiova. Somn de 6 ore si duminica dimineata am plecat spre urmatoarea locatie: Pestisani - Borosteni, Jud. Gorj.
Acolo, alta slujba de impartasanie: wiskhey, bere, vin. De dimineata pana.....noaptea tarziu, fara Mircea Badea. Spectacol total, exact ca intrun turneu de promovare. Am ras, ne-am distrat, am vazut cateva peisaje frumoase.



Seara, lectii de chitara, bere pana tarziu, somn de voie la Targu Jiu pana a 2 a zi la 8.

Apoi drum lung pana in Craiova, cumparaturi in graba de bere si orice fel de carne care se putea pune pe gratar si am dat startul la cea de-a 4 a editie a Festivalului Anual de Paste Negoiesti.
A fost o editie mai scurta, dar la fel de distractiva ca de fiecare data. Si revenind la consum, am reusit sa scoatem un consum de 6 beri pe ora + spritz. Daca vreti mici buni, va recomand micii congelati din Succes. Extraordinar de buni, acum m-am prins de ce nu au aia caini prin parcarea magazinului.
Inca o editie reusita!

joi, 5 aprilie 2012

Interviu

      "Poate imi statea mai bine in costum, cu diplomat..."  pe vremea cand exista La Famillia...si cu asta in cap, intru in sala de interviu:


"-Buna ziua! Luati loc, va  rog! Salut la randul meu si ma asez.
Si apoi incep intrebarile:
- Povestiti-ne despre dumneavoastra.
- Pai sunt dependent de alcool, fumez tot ce prind si imi place sa ard tot ce prind. Vorbesc urat mereu, sunt o fire agresiva si recalcitranta si tare mi-ar placea sa va sparg capul chiar in clipa asta, in timp ce tarfa de langa tine, ne-ar privii ingrozita!"
- Bun. Ce asteptati de la noul loc de munca?
- Pai as vrea daca se poate ca la cafeaua de dimineata sa se serveasca si 100 d whisky, tigarile sa aiba neaparat verdeata in ele. Asta pentru inceput, apoi din punct de vedere al muncii, vreau un post in care sa stau degeaba si sa iau bani foarte multi, atat de multi incat sa-mi pot permite sa ma sterg cu ei la cur si in felul asta sa nu mai cumpar niciodata hartie igienica. Si in ultimul rand, vreau ca noul loc de munca sa fie unul in care pauzele sa fie foarte lungi si foarte dese.
- Unde va vedeti peste 573275 de ani?
- Pai...visul meu e sa imi deschid un bordel clandestin pe o corabie intrun port in Thailanda. Sper sa ajung sa-mi cumpar o barca pneumatica si sa incep afacerea aici pe jiu cu tiganci autohtone. Chiar, v-ar interesa o colaborare? si ma uit zambind spre doamna care juca solitare.
Ea zambeste, isi aranjeaza decolteul si isi continua jocul.
- Imi place cum ganditi. Se vede ca aveti perspectiva de viitor si incercati sa va dezvoltati in sectoare care chiar se vand, cum sunt sexul si ambarcatiunile nautice din silicon. Sa continuam: spune-ti-ne 3 calitati si 3 defecte ale dumneavoastra.
- Prima mea calitate ar fi aceea ca: SUNT ZEU!!! A 2 a si a 3 a nu mai conteaza, decat pentru doamne poate (si aici o privesc iar pe doamna cu solitare-ul si ii zambesc in tim ce-mi trec limba peste buze). Ca defecte, pai cum sa aibe defecte un ZEU?!?! Ce rost are intrebarea asta cand stai de vorba cu divinitatea?!
- Imi cer scuze, continuam cu altceva daca vreti.
- Sincer?! Nu, m-am saturat de interviuri pentru "marile companii" asa ca ...numai iubire (a) pentru voi si interviurile voastre de cacat!
Ma ridic, iau scaunul si il arunc in geamuri, rastorn masa si ies trantind usa. Macar acum stiu de ce nu ma angajaza si rad fericit.
Din nou multa iubire marilor companii care fac interviuri de angajari!

duminică, 1 aprilie 2012

Doc, ce faci?!

...uite ma joc un pic...Asa era versu' . Si chiar s-a jucat! Doc a alergat pe texte, Deliric a slefuit fiecare silaba si Vlad Dobrescu, pai Vlad Dobrescu a invartit la platane pana le-a ametit.
Pacat de locatie, Craiova Veche, inghesuiala, fum mult, caldura sufocanta. In schimb, show-ul a rupt (ca a fost sala goala, plina, ne-a placut sa rupa show-ul).
Lumea s-a simtit bine, oamenii au cantat, au sarit, au tipat toti: C.T.C.
Prima data cand am auzit de C.T.C., a fost cand am auzit "Scandal" si nu m-au impresionat prea tare. Apoi, prin 2008, intamplator, am fost la un concert de-al lor in Bucuresti, la Arenele Romane. Nici atunci nu stiam foarte multe despre ei, dar deja prinsesem gustul rapului. Oricum, au facut spectacol, dar nu se compara cu ce a fost in seara asta.
Pur si simplu au rupt! Au fost incendiari! Atata energie nu cred ca se gaseste nici in centralele nucleare! Lumea mai avea putin si lesina de caldura, dar nimeni nu a indraznit sa faca un pas spre iesire, pana la final. C.T.C. i-a tinut pe toti in priza, conectati la MUZICA!!!!
Tot felul de oameni si rase, legati toti de acelasi microb, muzica si implicit rap-ul. Am intalnit romani, camerunezi, ba chiar si un tigan, care m-a intrebat daca sunt repar. Oameni care purtau bandane si haine largi ca sa arate ca sunt rep, pipite cu decolteuri adanci, pe care le luminau cu smartphone-uri, sa vada lumea ca au (si telefoane si decoltee), baieti cu freze de clubberi...etc... Pana la urma n-a contat nimic, toti au venit sa asculte muzica, sa cante si sa se incarce cu energie.
C.T.C. a descarcat in public mai multa energie decat o bomba nucleara!


P.S.: n-am avut pe ce sa iau autograf si nici poze n-am facut. In schimb l-am salutat pe Deliric 1 si tricoul meu e plin de transpiratia lui. Daca vrea cineva sa-l cumpere, sa ma caute. Pret de pornire 100 euro!



C.T.C., striga C.T.C.!!!