sâmbătă, 24 martie 2012

Am zis ca nu mai scriu...

...vorba lu' NimeniAltu', ca oricum vorbesc degeaba si nimeni nu m-asculta! Oricum scriu degeaba, ca nimeni nu citeste, nimeni nu gandeste : "ba ce-a zis asta, ce vrea in texte?" . Nu deschid ochii nimaniui cu ce bat din taste, nu fac pe nimeni sa gandeasca altfel.
Asa ca de ce sa mai scriu, pentru cine? Pentru unu, doi care se amuza cand ii fac pe altii prosti? Pentru mine, ca sa nu injur cu voce tare si sa nu sar sa bat pe fiecare dobitoc care ma calca pe bataturi? Nu mai scriu pentru nimeni; aia de vor sa rada sa asculte bancuri, eu o sa ma apuc sa sar la bataie, nu mai stau sa mazgalesc foi.
Zic, ca n-o sa mai scriu, nu am pentru cine. Nimeni nu citeste, nimeni nu-i ca mine. Nimeni nu intelege ce zic eu de fapt si cei ce citesc, o fac doar de curiozitate, poate mai afla pe unde umblu, cu cine o mai ard. Nu inteleg substratul, simbolurile din texte sau alte chestii care ar trebuii sa conteze.
Asa ca nu mai scriu, n-am pentru cine, daca imi gasiti un public bun anuntati-ma si pe mine.

miercuri, 21 martie 2012

Baie de soare

Cum sa dormi pe asa vreme? Cum sa inchizi ochii si sa fac intuneric in camera, cand prin vene iti curge soare? Asta e vreme de stat aiurea prin centru si de admirat privelistile feminine, e vreme de baut bere la terase, in fata blocului sau in orice alt loc cu soare, e vreme de tenis, fotbal, volei sau orice sport care se joaca afara.
E vreme de plimbari pe alei de parc, pe strazi inguste, pe bulevarde mari. E vreme de lasat masina acasa si de luat orasul la pas, sa vezi cum vine primavara, fizic. Sa vezi cum inverzesc pomii si cum se bucura toti de caldura.
E vreme de viata!
Teoretic am 3 ore de somn, practic doar o oara si un pic. Si parca tot nu-mi vine sa dorm. Nu vreau, n-am cum, nu pot. Cum sa dorm cand sunt alimentat de soare, cum sa dorm cand ma inteapa si imi injecteaza in corp lumina pura?! Dependent de lumina, de aer, de viata!
Si cand vine noaptea, ma incarc de la soarele de dincolo de pamant, le iau lumina japonezilor si australienilor; numai asa imi explic de ce nu pot sa dorm noaptea.
Drogat, insomniac, cu ochii rosii de la soare, cu ochii rosii de la viata!

marți, 20 martie 2012

Critica constructiva

Sta foaia goala,stiloul nu-i da cerneala. Pasta nu scrie,nu stie , sa alunece pe foi, sta si asteapta zile noi. Zile cu pagini,cuvinte ce devin imagini,litere, silabe,cuvinte, toate capata forme si devin obiecte.
Devin reactii, emotii si vorba aia, vii cu vii, mortii cu mortii. Caci scriu despre trecut si ce a fost, dar privesc in viitor si rad de ce e anost. Rad de prosti,de fite, de femei usoare, de pipite.
Si ma enervez cand vad tigani, tarani sau alti prostovani cu impresii de mari intelectuali. Nu stiu sa vorbeasca, dar aminte sa scrie si sar sa-i comenteze pe aia de stiu meserie. Dar nu conteaza, n-ascult de ei, fac doar ce-mi spun creierii mei. Si sar din loc in loc ca iepurii, in timp ce tu inca mai stai pe loc si incerci sa-ti plantezi morcovii, cu partile dorsale, sau faci bile din secretiile nazale.
Si daca pasta ar merge, as scrie despre betii, nebunii, copilarii. Plimbari seara de seara, in fiecare colt sudic de tara. O bere la halba, doua la pet , trei la doza si nimeni dintre noi , n-a murit de supradoza. Cu asta ma ocup si asta fac, daca as face rep, asta ar fi piesa de dat din cap.
Si tot nu intelegi si tot critici? Pai in cazul asta nu faci parte din prietenii mei colerici. Tie iti plac chestiile cocalaresti, caci cocalar esti si uiti din cand in cand ce vorbesti, cui te spovedesti. Uiti ce ciripesti, ca o pasarica beata, ce si-a dat chilotii jos si mai vrea incaodata.
Asa ca nu ma face sa pun pixul pe foaie, ca o sa te trezesti gol, dansand in ploaie. Fara haine pe tine, sa o arzi ca Adam, sa-ti incordezi muschii de frig, ca VanDamme. Schimba-ti haina, schimba-ti freza, poate nu o sa fi nevoit sa folosesti proteza. Caci daca te mai vad cu tricou roz si pantaloni mulati, freza calcata cu fierul si tenisi foarte purtati, iti iei pentru inceput un pumn in cap, apoi te bat pana faci infarct.
Ce bine ca sta foaia goala, altfel ar putea sa doara, sa simta multi ce scuip in texte si-apoi sa spuna: "nu mai fac" sub diferite pretexte.
Ce bine ca e foaia goala, salvez copacii si previn incalzirea globala.
Asa ca bag degetele in taste si te lovesc, exact ca un pumn plasat la coaste.

luni, 19 martie 2012

Craiovita

E ora 11 seara, ma intorc spre casa. Casti in urechi, sapca pe cap si ma plimb pe drumul drept din cartier. Si parca vad Craiovita de cand eram mic, Craiovita aia de care vorbesc toti si de care se fereste toata lumea. Craiovita aia fara fantana arteziana, fara alee de plimbare prin mijlocul bulevardului.
Vad cartierul ala cu haite de caini la fiecare scara de bloc, cu grupuri de tineri stransi la fiecare colt de strada, cu tigani care stau langa masini cu muzica tare. E cartierul ala in care baietii stau seara stransi in fata blocului, urcati cu picioarele pe banci si mananca seminte, beau bere si paseaza sticla din mana in mana, fluiera dupa fete si se mai legitimeaza in fata vreunei patrule de politie. Asta e cartierul ala plin de case de amanet, frizerii si farmacii, case de pariuri si bodegi cu tuica la un leu.
E cartierul liber, cartierul unde nu iti face nimeni reclamatie ca ai muzica prea tare, ca bei bere in fata blocului, ca faci chef in mijlocul saptamanii. E cartierul de care fug cu totii dar pe care toata lumea il iubeste.
Aici vezi dualitatea in toate formele ei: tigan la volanul unui bmw, trece pe langa un cersetor roman, care merge pe jos, descult si cu o haita de caini dupa el.

miercuri, 7 martie 2012

Freestyle

Copilarie, copil, cheie la gat, castel la bara, capra noua, coctatelea, caramele, covrigi, cornuri cu ciocolata, cuburi de zahar, copil... fara counter strike, coca cola, chipsuri, calculator, combinatii pe net.
Adolescent, atent la alte atentii, tentatii. Prietenii, prostii, pustoaice de liceu, plimbari, parcuri, puburi, partide de pescuit din Cluj in Craiova, partii pe zapada, pe alei in parc.
Liceu, lucrari, laboratoare, lene, "ce greu e la liceu" , biliard, bautura prin scari de bloc, betii, bagabonteli.
Facultate, facultati, electrotehnica, psihologie, fizica, economie. Cursuri, carti, colocvii, componente electronice, capacitati cognitive, calorimetrie, contabilitate.
Plimbari pe plaiul mioritic, Craiova, Timisoara, Craiova, Bucuresti, Craiova, Sibiu, Craiova, Pitesti, Craiova...Trenuri, autocare, expresso scurt baut la chioscurile de ziare, in asteptarea trenului pierdut. Autobuze, tramvaie, metrou. Carti citite, cu capul leganat de miscarea muntelui de metal, care se pierde pe sine. Muzica in casti, rock, hip hop, muzica data tare.
Oameni noi, agitatie in fiecare oras, strazi, alei, parcuri noi, totul luat la pas, fara gps sau harti. Jungla urbana, asfalt si beton, monstrii de metal. Noapte, lumini, orase la fel noaptea, frumoase si linistite.