luni, 15 martie 2010

Hai prin centru sau la plimbare prin Oltenia partea a 2 a


Gata si Tirgu Jiu! Venit, vazut, cucerit (mai putin)! Frumos orasel. Asezat, plin de olteni galagiosi, dar care stiu sa-si pastreze valorile neatinse. Si ma refer la Masa Tacerii nemazgalita cu inscriptii "ana+vasile=love", Poarta Sarutului fara afise si postere lipite pe ea si tot ce mai tine de cultura artistica a orasului.
Faleza Jiului e un loc super pentru plimbari, centrul ala e chiar ok, asa curat si amenajat cu gust. In jurul Coloanei Infinitului, ar putea sa mai lucreze la spatiul ala verde, care acum e o pajiste imensa.





A da, imi place stadionul lor si imi luai ochelari!

Hai prin centru sau la plimbare prin Oltenia

...Severinului! Era prea frumos afara sa stam in Craiova, asa ca hai la plimbare. Saramura aia la vapor e cea mai buna chestie inventata si gatita de un bucatar de restaurant.

Am ratat noi apusul de pe punte (nor, saramura aia ne-a atras mai mult), dar macar ne-am plimbat putin prin oras. Pacat ca nu am poze, camera mea cea idioata mi-a facut figura. In rest, diverse. De la avertismente pentru viteza, pana la escaladari de ruine si pana la mancare de oriunde si orice.

Dimineata urmeaza partea a 2 a a plimbarii cu rucsacul prin Oltenia: Tirgu Jiu. Sper ca de aici sa vin cu poze!

A da si melodia asta: :-D :

vineri, 12 martie 2010

Hai ma, mergem?

"E o perioada in viata cand ti se vede pe fata
Cam cata viata ti-a ramas de aseara pana dimineata"

Cam asta e in capul meu acum, cand schimb paharul de vin gol, ramas de aseara si imi iau cana de cafea aburinda. Aveam niste planuri pentru zilele astea, sa plec, sa ma plimb. Sighisoara, Brasov, oriunde. Da' ma cam incurca vremea asta stupida. In fine, sper sa ajung macar in Sibiu pentru o zi sau sa ies si 2 ore din Craiova.

joi, 11 martie 2010

Doi ingeri...

E noapte senina si rece, asacum ii place lui. Cu haina neagra inchisa pana sub gat, hoinareste pe strazi, strigandu-si ingerul. Stie ca o sa vina, l-a vazut in vis. Priveste cerul, de unde este la randu-i privit de jumatatea de luna. Vantul rece, ii aduce o usoara aroma a ei. "E aproape!" si o cauta cu privirea spre rasarit. O lumina, un cantec de lira, o leganare pe aripile vantului si e deja in fata lui.

Zambitoare, dar totusi timida, cu parul liber in bataia vantului, il priveste. E fericita! Un inger, fericit langa un demon. Un inger ce renunta la Rai, sa bantuie in purgatoriu...

Imbratisati, cu chipuri albe in bataia lunii, pornesc impreuna departe, se pierd in noapte, cautandu-si linistea in locuri necunoscute...

Doi ingeri, doi demoni, doi zei...

Tehnici de maniPULAre a maselor

Se ia un hobbit, platit cu cel putin 100 euro pentru fiecare persoana care participa la training pe zi, se amenajeaza un spatiu adecvat pentru un asa zis seminar despre comunicare si se incepe.
Discutii generale, care nu duc la nimic concret, intrebari cu raspunsuri standard si diverse  ocolisuri la intrebarile incuietoare, pentru a duce tot la un raspuns invatat mecanic si expus la orice intrebare.

Se mai cheama sa participe la discutii si un director, pentru a arata ca se poate vorbi deschis si ca fiecare problema, oricat de mica e ascultata si dezbatuta. Doar ca, atunci cand e adresata o intrebare sau prezentata o situatie in mod direct, raspunsul nu mai este dat cu calm, ci din contra, printr-o reactie violenta, raspunzand cu o intrebare. 

Pai si comunicarea? Sau despre asta e vorba? Atunci cand cineva iti pune la indoiala autoritatea, sari la gatul lui, fara argumente logice? E despre modul in care ii poti spune cuiva ca e data afara intr-un mod elegant: "Stii, se pare ca te-ai plafonat aici. Asta e sansa ta sa te dezvolti in alta parte. Se pare ca o sa incetam colaborarea. Dar sa stii ca eu te ajut prin chestia asta". 

Pai in cazul asta, hai sa-ti comunic si eu ceva: SUGE-TE BA!!! SI DACA NU POTI POTI SA MA SUGI P MINE! Pai cum mata sa nu ma plafonez, daca toate rudele tale inapte sunt promovate si oamenii buni sunt pusi sa demisioneze? 
Si culmea e ca trainingurile astea apar mereu cand e vorba de dat afara sau de taieri din salariu sau alte situatii de "criza". Sau cum, daca tot ramanem putini, macar sa stim sa ne facem treaba incat sa acoperim lipsa oamenilor? Pai motiveaza-ma! Nu ma ajuta daca imi spui ca trebuie sa o fac pentru ca reprezint firma. Nu ma simt mai aproape de cer, daca las un taran coclit, care isi ia ceva care costa de 3 ori salariul meu, sa ma calce in picioare si eu sa stau fara riposta, doar pentru ca "interesele companiei" cer asta.  

A si vreti solutii pentru starea de criza? Pai ia pune pe unul dintre sefi sa demisioneze, sa vezi atunci cate salarii scoti. 

duminică, 7 martie 2010

Sete



...de noapte si linistea ei, de bantuit pe strazi, doar cu muzica in casti si gluga pe cap. Sete de un vin rosu sec, baut le fereastra. Sete de acorduri de vioara si pian.

Sete de inaltimi, de unde sa pot vedea luminile orasului, sete de parcuri goale si alei inguste. 
...de statui funerare si umbre miscatoare, prin cimitire intinse pe liniste eterna, de ingeri nemiscati ce privesc mereu acelasi loc, cu ochii lor de piatra.

Sete de liniste....