vineri, 30 octombrie 2009

Ce privesc?!

Privesc orasul de pe marginea blocului. Dar parca acum vad altceva. Sau nu mai vad nimic. Nu m-ai regasesc strazile alea de altadata, parcul ala mi se pare doar o padure parasita. Nici macar fetele oamenilor nu-mi mai sunt cunoscute. Vad doar morti vii ce umbla fara o dstinatie, lovindu-se intre ei, croindu-si drumul prin labirintul strazilor. 

Imi lipseste un ghid, un indrumator care sa ma poarte de mana, sa ma ajute sa regasec locurile preferate. 

Stau pe marginea blocului si privesc luminile. Nici macar ele nu mai sunt clare. Formeaza acum o masa neidentificabila miscatoare care isi reduce din dimensiuni cu fiecare secunda care trece. Nici macr dupa lumini nu ma mai pot ghida.

Am nevoie de un far, sa ma aduca pe tarmurile orasului, in siguranta! 



Deftones - Change(In the house of Flies)

miercuri, 28 octombrie 2009

Treziti-ma!!!


Am nevoie de un semnal puternic sa ma trezesc. Sa pasesc din nou in lumina, sa scap de intunericul si frigul din jurul meu. Treziti-ma! Loviti-mi fata cu pofta de viata, cu zile pline de plimbari, cu nopti albe si lungi! 

Treziti-ma din interior! Acolo imi dorm somnul etern, inchis in sicriu de plumb, ferit de orice raza de lumina. Strigati-mi numele si ecoul strigatului sa zboare peste munti. Poate asa o sa aud chemarea si o sa deschid ochii. 

Spargeti-mi intunericul si treziti-ma!

marți, 27 octombrie 2009

File de poveste

Trenul se îndepărtează rapid şi mâinile noastre îşi dau drumul. Rămâi pe peron visătoare, privind trenul până dispare cu tot cu calea ferată. 
În compartiment, căzut pe gânduri privesc în gol pe fereastra, unde, departe la orizont, se conturează imaginea ta! Şi cu fiecare kilometru parcurs îmi simt inima cum se strânge, se micşorează şi bate din ce in ce mai rar. Cad într-o stare de amorţeală şi într-un final adorm. Cu tine în gând, cu tine în vene, cu tine în inimă ….
Trenul merge mai departe, povestea merge mai departe!

vineri, 16 octombrie 2009

Priviri de orb, strigat de mut...

Camera e cuprinsa de un intuneric rece. De jur imprejur, doar umbre tacute,asculta linistea. De undeva dintr-un colt se aude o soapta, ca un strigat plecat din gura unui mut. Pe pardoseala rece, el se taraste spre fereastra, unde intunericul pare sa-si aibe izvorul. Cu priviri de orb, o cauta. Ii deseneaza chipul pe draperie, o striga. Nu i-a mai auzit chemarea, vocea care ii vorbea in fiecare noapte. Si acum, cu inima in bucati, incearca sa o cheme iar, sa-l faca sa traiasca iar. Chiul nu i l-a mai vazut decat in noptile in care nu putea sa doarma, insa vocea nici macar in vise nu o mai aude. Se taraste, incearca sa se ridice, se impiedica iar de amintirea ei si cade. Tipa, ii striga numele si apoi asculta.

Liniste!

E atat de frig in camera asta, aburii respiratiei se transforma in adevarati nori. Ii gaseste poza, o priveste, suspina si se intinde din nou pe podea. O tine aproape de piept, de unde abia se mai simte o miscare infima. 

Inchide ochii, sopteste un ‘adio ‘ si ramane nemiscat.

Moare ! 

Candva lumea sarbatorea o aniversare, acum, e doar o zi neagra in calendar, caci ea, nu i-a mai raspuns si doar glasul ei il mai tinea in viata. Imaginea ei ii curgea prin vene, alimentandu-i inima si tinandu-i spiritul treaz. 

Pe retina lui se poate vedea chiar si acum, cand e cu ochii inchisi, zambetul ei. A murit, la fel cum se nastea in fiecare zi cand o vedea, cu ea in minte, cu ea in vene, cu ea in suflet. Buzele i-au ramas incremenite strigand-o. Un strigat mut, ce n-a mai ajuns pana la ea.

Priviri de orb, strigat de mut....

sâmbătă, 10 octombrie 2009

"Baieti rai"

Fanii lu' puya, aia care au "undeva in balcani" ca rington pe telefon, care bea salitos prin cluburi. Ii stiti? Aia sunt baietii rai. Sprijina bmw-urile de bulgaria prin centru, sambata seara si stau prin fata cluburilor. Intra doar ca sa bage un salitos (cea mai bere dintre beri), sa-si etaleze tricourile roz si mataniile de la gat. Si incep :

"- coaie, vezi ce de pizde sunt in seara asta? Uite si terminata aia, sa moara mama! In ce hal e! Moaaaa, sa-ti moara mata, i-auzi melodia asta!"

Si isi incep dansul pinguinului, agitand sticla de salitos, pe jumatatea goala, pe care o au in mana de la ora 11 cand au intrat in club, acum ceasul fiind 2. Baietii rai nu beau niciodata mai mult de o bere. Tutunul dintr-o tigara slim e deja prea mult pentru ei. Asa ca nu se risca sa mai bage si a 2 a bere.

Baietii rai plang la melodiile lu'  puya.

Baietii rai poarta roz.

Baietii rai se duc la sala.

Baietii rai se admira intre ei dupa ce vin de la sala si se felicita pentru pectoralii umflati cu steroizi.

Baietii rai au melodiile lu' puya ca rington pe telefon.

Baietii rai au bmw din '93.

Baietii rai sar la scandal, dar fug primii cand e vorba de bataie.

Baietii rai au multe "pizde". (ca prieteni pe profilul de hi5)

Baietii rai au profil de hi5 cu muzica lu' puya pe fundal.

Baietii rai tin cu steaua, sau cu orice alta echipa care e la moda.

Baietii rai au baut odata aproape o bere intreaga.

Baietii rai si-ar dori ca puya sa compuna  un nou imn pentru steaua.

Baietii rai au tatuaje tribale, dar nu stiu ce reprezinta.

Baietii rai rai vorbesc mereu despre iarba si has, dar fumeaza mereu slimsuri.

Baietii rai poarta ceas Adiddas si tenisi Fosil sau invers, ca oricum au prea multe firme facute in turcia, pe ei, incat nu mai conteaza ce si de la cine sunt.

Baietii rai vorbesc mereu de tzoale "da firma".

Baietii rai "o ard ca la holiud".

joi, 1 octombrie 2009

Inca o joi

4:30. Suna ceasul. Desi e treaz de ceva vreme, il ignora total. Ba chiar il amana, apoi, intinde o mana spre marginea patului dupa telecomanda. Porneste televizorul. Aceleasi stiri de aseara, aceasi muzica neclara, acelasi el, ce crede ca azi o sa apara. 

Caci azi,azi e o alta joi si a sperat ca pasi o vor purta-o inapoi.

A visat-o iar si a fost atat de clar, incat i-a simtit parfumul. I-a simtit firele rebele sub degete, i-a inconjurat mijlocul cu bratele si-a sarutat-o.

Suna ceasul din nou. Se ridica. Trebuie sa plece spre birou. O noua zi, o noua speranta ca poate...ca poate azi v-a veni. In fata oglinzi se incurajeaza: "O sa fie bine". Dar nici el nu crede ce spune. Nu stie sa minta. Nu a reusit niciodata, nici macar singur nu se poate mintii. Ochiul mintii, nu mai vede de mult. Doar inima ii spune ce sa faca si el asculta doar de glasu-i mut.

Azi, azi e o noua zi de joi. Azi, poate ca, poate ca pasii or s-o poarte inapoi..

Azi, e inca o joi.